Sitra Group neemt Abbey Logistics Group over

30-10-2023

Als marktleider in transportoplossingen voor vloeistoffen en bulkgoederen in poedervorm, bouwt Abbey steeds verder aan zijn reputatie en kan het bedrijf bogen op een snelgroeiend wagenpark voor het transport van plastics, bouwmaterialen, mineralen, diervoeders en niet-gevaarlijke chemicaliën. Op het Wirral-schiereiland in het VK biedt de groep opslagruimte en vrachtbehandeling aan, naast multimodale transportoplossingen in heel het VK en in Europa.
 

Sitra Abbey

David Saelens, CEO van Sitra Group:  
“Sitra Group kondigt graag de overname van Abbey Logistics Group aan. De overname van een welvarend bedrijf  als Abbey is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Sitra. Samen met partner Creafund sleutelen we al bijna een jaar aan deze deal. Dat we vandaag de hele Abbey-familie bij Sitra Group mogen verwelkomen, is voor ons de kers op de taart. Het was een plezier om samen te werken met heuse professionals als Steve, Dave en Matthew, net als met de andere leden van het bestuur van Abbey. We hebben niet alleen een schitterend bedrijf overgenomen, maar mogen voortaan ook een aantal van de beste professionals in onze sector tot Sitra-familie rekenen. We kijken er al naar uit om 
elke Abbey-medewerker te verwelkomen en met onze organisatie te laten kennismaken. Abbey blijft onder eigen naam en vlag actief. Sitra is namelijk niet van plan om aan de goedgeoliede organisatie te raken. Sinds de deelname van Creafund in Sitra Group, is het bedrijf in omvang verdubbeld en komt de kaap van 300 miljoen euro omzet in zicht. De groep stelt vandaag tegen de 2.000 werknemers tewerk en koestert de ambitie om tegen 2026 de kaap van 500 miljoen euro omzet te ronden. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen tot deze deal van harte bedanken.” 

Sinds 2016 is investeringsmaatschappij NorthEdge Capital hoofdaandeelhouder van Abbey, na een management buy-out onder leiding van gewezen CEO en huidig voorzitter Steve Granite, die graag het volgende deelt over de overname: 
“Sinds de management buy-out wisten we Abbey met succes om te vormen van een familiebedrijf met een omzet van zo’n 50 miljoen euro tot een heuse marktleider met een omzet van wel 85 miljoen euro. We legden daarnaast de focus opnieuw op zijn kernactiviteiten, als specialist in tankwagenvervoer binnen het Verenigd Koninkrijk. Het stemt ons erg trots te zien hoe het bedrijf is gegroeid, niet alleen qua omzet, maar ook qua marktaandeel en maturiteit. Abbey is vandaag de grootste tankwagenoperator in het VK. Dankzij de niet-aflatende steun van NorthEdge en de uitstekende verstandhouding tussen het bestuur en de investeerders, is het bedrijf vandaag in topvorm. Ik ben ook blij dat Abbey nu in handen komt van een ander familiebedrijf. Sitra Group zal de groei van Abbey en zijn werknemers ongetwijfeld verder ondersteunen.” 

David Patten, Group Managing Director bij Abbey, voegt er nog aan toe: “Ik werkte al samen met Sitra 
als leverancier tijdens mijn tijd als klant in Europa. Bij mij staan het bedrijf en zijn medewerkers alvast 
erg hoog aangeschreven. We staan op een keerpunt in de geschiedenis van Abbey, en ik ben 
buitengewoon blij dat we opnieuw deel zullen uitmaken van een familiebedrijf. Dit is uitstekend nieuws 
voor zowel onze werknemers als voor onze klanten.”

John Pickering, partner en Chief Investment Officer bij NorthEdge: “Het stemt ons trots dat Abbey de krachten bundelt met Sitra, een toonaangevend bedrijf met eenzelfde commerciële mindset en bedrijfscultuur. De hele samenwerking lang heeft het management zich onvermoeibaar ingezet om een team van topmanagers samen te stellen, een betrouwbaar klantenbestand uit te bouwen, de operationele efficiëntie te verhogen en een toonaangevende benadering uit te werken om talent aan te trekken en vast te houden, in functie van de groei. Abbey is vandaag goed gepositioneerd om verder te groeien als onderdeel van Sitra en zijn klanten een dienstverlening te bieden van wereldklasse. We wensen het hele team het allerbeste toe in dit nieuwe hoofdstuk.” 

Kenneth Depuydt is partner bij Creafund en voegt nog graag het volgende toe: “We zijn buitengewoon blij dat we het strategische groeiplan van Sitra in een stroomversnelling kunnen brengen door Abbey bij onze ambitieuze groep te verwelkomen. We stellen het professionalisme, het ondernemerschap, de reputatie en alle stakeholders, inclusief de werknemers bij Abbey, enorm op prijs. We heten Abbey dan ook van harte welkom bij onze groep en kijken ernaar uit om samen onze positie in de levensmiddelenlogistiek te verstevigen.” 

Vraag een SITRA-certificaat

Senden Sie uns Ihre Koordinaten und wir schicken Ihnen das gewünschte Zertifikat zu

Schließen