Ricotto sluit zich aan bij SITRA!

25-10-2022

Met trots kondigen wij de overname van de Ricotto Group aan.

Sitra Ricotto

De transportgroep Ricotto Group, met hoofdzetel in Villafranca Piemonte (Italië), gespecialiseerd in voedingsvloeistoffen en droge bulk en gekend voor zijn operationele uitmuntendheid, vervoegt de SITRA Group.

Opgericht in 1965 door de familie Ricotto, heeft Ricotto Group tegenwoordig meer dan 80 mensen in dienst en bedient de meest veeleisende multinationale voedselproducenten in Italië. Haar operaties zijn afgestemd op last-minute bestellingen met grote precisie. De groep levert diensten met toegevoegde waarde, waaronder technisch onderhoud en de exploitatie van een hoogwaardig reinigingsstation. Ricotto Group is al vele jaren een duurzame, strategische en proactieve partner voor zijn vaste klanten, onder meer door de grondige implementatie van telemetrie, track & trace en EDI-connectiviteit als elementen van digitalisering, integratie, automatisering en premium diensten.

De operatie zal de bestaande aanwezigheid van SITRA in Italië verder uitbreiden, terwijl de familie Ricotto aan het roer van het bedrijf zal blijven om de activiteiten samen met de nieuwe aandeelhouders te beheren.

David Saelens, CEO van SITRA: "We zijn zeer verheugd Ricotto en al zijn medewerkers in de SITRA Groep te verwelkomen. Vanaf het eerste contact was het duidelijk dat we dezelfde visie op ons bedrijf en dezelfde ondernemingsgeest delen. Door de waarden van Ricotto te respecteren en onze krachten te bundelen met SITRA willen we samen nog sterker worden. Laten we dit zien als een eerste stap in de uitvoering van de SITRA strategie om een marktleider en consolidator te worden in de voeding logistieke markt.

Luca Mezzetti, country manager van SITRA Italië: "Ricotto en Sitra kennen elkaar al jaren, beide zijn zeer professionele spelers in de voedingslogistiek. De combinatie van beide zal ervoor zorgen dat onze klanten kunnen blijven genieten van de hoogste kwaliteitsnormen".

Luciano, Mauro en Rosalba Ricotto, eigenaars en oprichters van Ricotto: "We zijn blij en trots op deze transactie. We hebben de ideale partner voor de toekomst van Ricotto, voor onszelf en ons personeel gevonden en ons daarbij aangesloten. Diensten op hoog niveau in combinatie met een solide en gereputeerd klantenbestand: SITRA deelt dezelfde ambities en waarden als de Ricotto familie. Gecombineerd met de steun van een financiële sponsor is SITRA klaar om te groeien en sterker te worden op internationaal niveau, en Ricotto zal voordeel halen uit een dergelijke combinatie van talenten. Ik wil alle adviseurs bedanken die ons hebben geholpen met deze reis en in het bijzonder Oaklins Italië die ons in contact bracht met SITRA".

Kenneth Depuydt, Investment Director van Creafund voegt hieraan toe: "We zijn zeer verheugd dat we binnen een jaar na Creafund's toetreding tot het aandelenkapitaal van SITRA deze mooie transactie kunnen afsluiten en we zijn er trots op dat we erin geslaagd zijn een deel van het ontwikkelde groeiplan uit te voeren. Wij heten Ricotto dan ook van harte welkom als onderdeel van onze Groep".

Vraag een SITRA-certificaat

Оставьте свои координаты, и мы вышлем вам по почте требуемый сертификат

close